Info

Ik ben geboren in Alkmaar en ik woon nu al vanaf 2004 in Schagen.

Van jongs af aan ben ik al creatief bezig, maar toen ik voor het eerst in aanraking kwam met klei, wist ik dat dit echt iets voor mij was.

In eerste instantie heb ik bij Olga de Ruiter geleerd om raku te stoken en heb ik allerlei andere stooktechnieken geleerd (pitfire, smoorton).  Deze technieken heb ik toegepast op voornamelijk pot-en vaas vormen. 

Daarna ben ik een jaar naar het Triade geweest in Den Helder, daar heb ik les gehad van Nesrin During. Ik heb mij in deze periode voornamelijk gericht op organische vormen.

Zes jaar geleden ben ik in contact gekomen met Monique Vink en van haar leerde ik figuratieve beelden te maken. Mijn voorkeur gaat uit naar dier- en mensfiguren, maar ook naar fantasie figuren.

Bij Monique werken we in groepen, zo kunnen we ook van elkaar leren en elkaar stimuleren. In principe wordt er vrij gewerkt, soms ook met opdrachten van Monique. Door het werken aan een specifieke opdracht  kom je uit je comfort zone en ontstaan de leukste resultaten.

Naast beelden van keramiek maak ik ook beelden van brons, een heel andere techniek. De afwisseling is goed. 

In 2015 volgde ik in Amsterdam een half jaar een glazuurcursus, zodat ik nu ook mijn eigen glazuren kan samenstellen. Ik ben nu ook bezig om de vazen en potten te combineren met glas.

Daarnaast heb ik als hobby fotograferen en ook daar leer je kijken. In Alkmaar was ik lid van het foto café. Mijn foto’s zijn vaak een inspiratie voor een beeld.

Botsauto – Geschilderd
Koe – Brons
Leeuw – How do you like my hat?
Pot met bamboe, pitfire gestookt